ČAROBNOST, WELCOME BACK!

Otrok, ne Dobra Vila, je tisti, ki nam povrne izgubljeno čarobnost iz otroštva, nazaj v naše “odraslo” življenje. 

Ko smo včeraj v Ljubljani z Admirjem in Isabello, kot “buba” zavito v vozičku, stali na pločniku ter čakali na sprevod kočije, ki sta jo vlekla dva črna konjiča in v kateri se je peljal ON, Dedek Mraz, ne vem kdo je bil bolj vesel in nestrpen, da ga vidi. Midva z Admirjem ali Isabella? 

IMG-3053.jpg

In, ko sem tako stala tam pred pihalnim orkestrom, ki se je pripravljal, da zaigra in zakoraka pred kočijo, so me v trebuhu prijetno požgečkali metuljčki (pa ne mislim tistih, ki jih sedaj čutim že nekaj tednov od našega najmlajšega novega člana) ampak tiste, ki ti prikličejo nazaj otroško radost, veselje ter pričakovanje in ko ti kurja polt oblije celo telo in občutiš nepopisno srečo...(pa še fino te pogreje na hladen zimski večer v centru Ljubljane). Zakaj? Zaradi Dedka mraza?!

Ne, zaradi presrečnega pogleda v očeh tvojega otroka, zaradi nasmeha na otroškem obrazu... ker veš, da te male velike oči vidijo pravljico, ki smo jo mi odrasli že zdavnaj pozabili, oziroma nam je zbledela izpred oči in iz spomina... zdaj, ko to pišem imam solzne oči, ker podoživljam veselje (no vsaj upam, da ga podoživljam), ki ga je Isabella doživela ob tem, ko je videla Dedka mraza. Oh, kako rada bi ohranila ta pogled in veselje v njenih očeh za vedno, pa vem da to ni mogoče, lahko se le potrudim in ga čim večkrat narišem na njen obraz. 

IMG-3424.PNG

Kako malo rabijo otroci, da so srečni... povemo jim pravljico, jim pokažemo njihove pravljične junake, pobožamo mucko ali kužka na sprehodu, okrasimo jelko. Ja, kot sem zapisala včeraj pod svojo objavo na Instagramu, se najdragocenejših daril ne da kupiti. In ko postaneš enkrat starš (verjamem, da lahko govorim tudi v imenu ostalih staršev), se spisek naših želja zelo skrajša, in to za “Life time”. Da so le otroci zdravi in srečni! 

IMG_3378.jpg

Seveda imamo mi vsi tudi materialistične želje, takšne in drugačne, nekateri manjše, drugi večje in to nas ne bi smelo delati nič manj dobre in človeške, le pozabiti ne smemo, kaj so tiste prave vrednote. In ko si enkrat hvaležen za vse kar že imaš ter privoščiš srečo in obilje tako drugim kot sebi, potem verjemi, da te bo življenje samo nagradilo. Jaz verjamem! 

IMG-1736 (1).JPG


En lep večer vam želim dragi moji, prijetno praznovanje in naj bo leto 2019 polno zdravja, sreče in obilja, ki si ga želite!

Iris Mulej