NE VERJAMETE V PRAVLJICE? SPOZNAJTE SKIN FAIRYTALE!

Decembra 2018 sem prvič prejela paket izdelkov Skin FairyTale ter jih res z navdušenjem začela preizkušati oziroma uporabljati in moram priznati, da sem bila kar malce neučakana nad rezultati, saj sem že toliko dobrega slišala o teh kremicah.

57A5CCC3-1F96-4AC6-9CDD-BE3BF7217371.jpg

Prvi izdelek, ki sem ga preizkusila že takoj par minut po tem, ko sem prejela paket je bil RashBalm Baby, saj je Isabella ravno te dni imela svoje uporniške dneve kar se tiče “kakanja in lulanja” v kahlico oziroma plenice. To pomeni, da je nekaj dni pridna in pove da bi lulala ali kakala na kahlico in včasih ji uspe drugič ne, ampak vsaj pokaže interes. Uporniški dnevi so pa takšni, ko začne kričati “neče kakico, neče kakico!!”, v prevodu: “nočem kahlice!”. Takrat je ponavadi tudi tako, da skriva to, da se je pokakala v plenice in če je bilo tiste dneve na jedilniku nekaj več sadja (kar je pri njej skoraj vsak dan, hvala bogu!), se zna zgoditi da jo “kakec buba” oziroma boli... ampak to izvem šele po kreganju z njo in tekanju po hiši ter telovadbi po tleh ali kavču, da jo obvladam pri zamenjavi z eno samo plenico. Namreč od kar sem noseča, mi je ginekologinja odsvetovala, da jo dvigujem na previjalno mizo in to pač potem zgleda tako, kot ena dirka kita za poskočnim zajcem, ki mu je vse smešno. Včasih enostavno obupam in pokličem Admirja na pomoč.

853DF7ED-84A1-41D2-9196-EA0C18936326.JPG

No, če prej “pogače” ne zavoham, je rezultat vsega tega skrivanja, telovadbe in sopihanja včasih vneta ritka pri Isabelli. Zato sem seveda takoj preizkusila že prej omenjeni RashBalm Baby in Isabelli se je že ob prvem nanosu vidno izboljšalo stanje rdečice na ritki, pa tudi izraz na njenem obrazu, ko sem ji namazala kremico, mi je povedal, da ji ugaja.

E7944581-B557-4B85-B5BB-A43E88BCE221.JPG

Naslednjih par dni smo to kremico še uporabljali na ritki, dokler se stanje ni povsem umirilo potem pa sem nadaljevala z navadno negovalno kremico oziroma Protect balmom, prav tako od Skin FairyTale. Naj še omenim, da je RashBalm Baby 100-odstotno naraven in primeren tudi že za novorojenčke, z njim pa lahko lajšamo tudi pike žuželk, manjše ranice ter opekline... Da pa ne bom dolgovezila tukaj o vseh sestavinah in uporabi vam toplo predlagam, da kliknete na to povezavo http://skinfairytale.si/izdelek/rash-balm-baby/ in si kar same preberete vse te koristne informacije.

76F4B97C-3365-4567-ACF2-9B975ACE2309.JPG

Že na kratko zgoraj omenjeni ProtectBalm, pa je od tistega dne, ko sem ga začela uporabljati v naši vsakodnevni uporabi cele družine (kmalu bo potrebna nova zaloga!). Isabelli z njim mažem ritko, ko se mi zdi da potrebuje več nege in vlage, vsakodnevno pa ga vsi uporabljamo za nego suhih in razpokanih ustnic, ki so neizbežen hit vsake zime (hladen zrak in suhi ogrevani prostori). Kot rešitelj pa se je prav tako za vse nas pokazal tudi v prehladnih obdobjih, ko ne moreš mimo tega, da s konstantnim smrkanjem in brisanjem poškoduješ občutljivo kožo okrog nosu. ProtectBalm obnavlja kožo, izboljšuje njeno strukturo, jo hrani ter vlaži in še bi lahko naštevala... ali pa, če bi vam kar po domače povedala, da je to kot en 100% naraven Bepanthen (Bepanthen vsi poznamo in vemo zakaj vse se ga uporablja, ni pa naraven). Več o Skin FairyTale ProtectBalmu si lahko preberete tukaj: http://skinfairytale.si/izdelek/protect-balm/

Naslednji hit pri Skin FairyTale, oziroma dva pa sta zame AtopicCream in AtopicBalm. Namreč sama se že odkar pomnim borim s suho in srbečo kožo na predelih obraza ter določenih delih telesa (neprijetna kožna nadloga se imenuje atopični dermatitis). Sicer nikoli ni bilo zelo hudo, da bi se to na daleč opazilo, a dovolj je že to, da ko se težava začne traja lahko tudi več mesecev, da se mi umiri, suhi koščki kože pa tako zelo srbijo in živcirajo, da je včasih res neznosno.

657AB8AC-46BB-43E5-890C-3CC07061AC16.jpg

Kar se tiče obraza pa se pri nanosu makeupa to pozna kot suha in starikava koža (ja, lahko zgledaš kot da imaš izsušeno in postarano kožo dejansko pri osemnajstih). Vsi, ki veste o čem govorim in vas pestijo podobne težave (vas, vašega otroka ali kogarkoli, ki mu želite pomagati) prosim omenite mu ti dve kremi, naj ju preizkusijo. V večini primerih so res neverjetni rezultati, sploh pri tistih ljudeh, ki imajo ekstremen primer atopičnega dermatitisa. Jaz sem začela najprej z uporabo AtopicBalma, da mi je to “bolezen” kože najprej izsušil (tega sicer prej nisem vedela in sem mislila, da moram suhe koščke kože vedno samo vlažiti, jih mazati z mastnimi kremami, kar pa lahko privede do začaranega kroga ponavljanja suhe kože). Potem pa sem začela uporabljati še AtopicCream, ki začne kožo vlažiti in hraniti. Postopek je pa seveda za vsakogar lahko drugačen, ker vemo da smo si različni in nekaj kar je meni ustrezalo, mogoče ne bo vam... aIi pa obratno. Oba, kremo in balm pa prav tako lahko uporabljate tudi za najmlajše. 
Več o AtopicBalmu si preberite tukaj: http://skinfairytale.si/izdelek/atopic-balm/
O AtopicCream pa tukaj: http://skinfairytale.si/izdelek/atopic-cream/

Tretji hit Skin FairyTale pa so zame tri kreme, ki so v najboljšem izkoriščanju ravno zdaj, ko to pišem, saj imam za sabo že nekaj dni, ko se s precej močnim prehladom borimo doma vsi... Isabella, Admir in jaz.
Za Isabello uporabljam kremo CalmDown in ImmuneBoost, z Admirjem pa uporabljava poleg teh dveh še EasyBreathe.

045B2F14-AAAB-4DB0-9B21-5CC820653F7E.jpg

Krema CalmDawn je namenjena lajšanju suhega kašlja, laringitisa in bronhitisa. Lajša simptome prehlada, spodbuja delovanje imunskega sistema, blaži pa tudi trebušne krče pri dojenčkih. Jaz ga pri Isabelli uporabim zvečer za mirnejši spanec, tudi takrat, ko ni bolna. ImmuneBoost zaradi eteričnih olj pomaranče, čajevca, revansare, kardamoma in klinčkov, pripisujejo antibakterijsko, antivirusno in antimikrobno delovanje. Odličen je tudi kot preventiva v času vstopa v vrtec ali šolo, kot tudi podpora ob sami bolezni, za hitrejše okrevanje. Oba, CalmDown in ImmuneBoost sta primerna za odrasle in otroke od 2. leta starosti.

IMG_4222.jpg

EasyBreathe pa nam pomaga lajšati čas prehladov, sinusnih obolenj, astme in bronhitisov. Učinkovita mešanica eteričnih olj copaibe, timijana, sivke, evkalipta in revansare, odpira dihalne poti, lajša dihanje ob mokrem kašlju, pospeši produktiven kašelj in z njim izločanje sluzi. Mešanica je primerna za odrasle in otroke od 4. leta naprej.

B839C216-E1C6-4E2F-933A-F8364F2A40BE.jpg

Torej to so moji novi favoriti od Skin FairyTale in verjamem, da bodo navdušili tudi vas ter postali del vašega vsakdanjika tako kot pri nas.

Predlagam, da si še več informacij o teh res super in 100% naravnih slovenskih izdelkih pogledate kar na njihovi strani www. http://www.skinfairytale.si/ saj mogoče najdete še kaj, kar sama nisem preizkusila in še ne poznam, verjamem pa da bom v kratkem pobrskala še za kakšnim novim izdelkom Skin FairyTale.

Upam, da je za vami lep vikend, mi smo ga bolj ali manj preležali in prekašljali, vendar pa s pomočjo Skin FairyTale vse skupaj lajšali (in verjamem, da bo zato tudi okrevanje hitreje). 

Lahko noč!

Iris Mulej

“TAKO ALI DRUGAČE BOŠ SPLAVILA!” ali ZAKAJ JE VČASIH POMEMBNO, DA ZAUPAMO SVOJEMU INSTINKTU IN POIŠČEMO DRUGO MNENJE ZDRAVNIKA?!

Se vam je že zgodilo, da vam je zdravnik določil diagnozo, za katero niste bili ravno prepričani, da je prava ter ste poiskali drugo mnenje, drugega zdravnika in izkazalo se je, da ste imeli prav, da ste dvomili? Ali pa ste se znašli v situaciji, ko ste prejeli zdravljenje svojega zdravnika (tako, kot večinoma mi vsi), na koncu pa se je izkazalo zdravljenje za napačno in končali ste na drugem zdravljenju s še več komplikacijami. 

IMG-4152.JPG

No, meni na žalost se je zgodilo drugo, ampak hvala bogu, se ni šlo za tako pomembno zdravstveno težavo, prejela sem novo diagnozo in kmalu je bilo vse ok. V podrobnosti se ne bom spuščala, ker ni tako zanimivo, šlo se je pa za mojo kožo na obrazu, ko so mi predpisali zdravljenje za kožne lišaje, ki je mojo kožo samo še poslabšalo. Po temu so diagnozo zamenjali, češ da je preveč agresivna zame in zadeva se je kmalu umirila... torej kakor sem omenila, ni tako pomembna zadeva, čeprav zame kot manekenko, katere obraz je bil ravno takrat neštetokrat izpostavljen različnim make-upom za slikanja in snemanja, je bila to takrat dosti pomembna stvar. 

Kaj pa tisti, pri katerih gre za življenje in smrt? 

No tu je pa zgodba mamice, ki mi je dala razlog da napišem ta blog, saj se bo mogoče katera videla v tej zgodbi. 

Sarah W. Hull je bila diagnosticirana za agresivnega raka v 20. tednu nosečnosti. To so njene besede: “Ljudje govorijo o tem, kako pomemben je splav v določenih primerih, zato da se reši življenje matere. Ena izmed teh mater sem bila tudi sama. 
V 20. tednu nosečnosti, so mi postavili diagnozo o zelo agresivnem raku, ki mi je kar sapo jemal. Nikoli ne bom pozabila trenutka, ko mi je prvi zdravnik, onkolog, omenil splav. S partnerjem sva šla skozi leta in leta neplodnosti in takrat sem vedela, da bi raje rodila in takoj umrla, kot pa splavila tega otroka. Odšla sem po drugo mnenje k drugemu zdravniku, ki mi je takoj navedel spisek vseh zdravstvenih težav, ki bi jih imel moj otrok, če ga rodim oziroma ne prekinem te nosečnosti. Trdno sem stala na tleh in tudi tokrat zavrnila splav. Zdravnik pa mi je samo rekel: “Tudi vredu, otroka bo verjetno vaše telo spontano splavilo, tako ali drugače.”
Potem sem iskala naprej, iskala nova mnenja, iskala nove zdravnike... in našla takšne zdravnike, ki so me podpirali skozi mojo nosečnost v tej kruti bolezni. Z njihovo podporo in zaupanjem vaše in svoje telo, sem tako pri 34. tednu rodila povsem zdravega otroka. 

IMG-3824.JPG

Letos maja bom praznovala 10 let od kar sem ozdravljena raka (cancer free) in imam zdravo, lepo ter pametno hčerko staro 10 let, ki je živi primer, da zdravniki (vedno) ne vedo vsega.”

Ja, zaupanje vase in svoje telo je še kako pomembno, vendar pa se vsi primeri seveda ne končajo tako srečno in na žalost jih je precej tudi okoli nas. Eden od nesrečnih primerov se je zgodil mamici, ki me spremlja in sem jo pred kratkim tudi spoznala... njena prva nosečnost se je zaradi napačne zdravniške diagnoze zaključila s splavom v šestem mesecu. In ni edina takšna, ki jo poznam. 

Torej, poslušajmo svoj čut, sploh materinski čut, ko se gre za zdravje naših otrok. Pa da ne bo pomote, zdravniki so tu, da nam pomagajo in v večini primerov imajo prav, vendar ko imate dvom in čutite drugače, ne odlašajte s pregledom pri drugemu zdravniku, poiščite drugo mnenje, sploh se pa mamice zanašajte na svoj materinski čut, ki pravijo, da je močnejši od vsega. Se strinjate?

En lep večer vam želim in predvsem veliko zdravja!

Iris Mulej

ČAROBNOST, WELCOME BACK!

Otrok, ne Dobra Vila, je tisti, ki nam povrne izgubljeno čarobnost iz otroštva, nazaj v naše “odraslo” življenje. 

Ko smo včeraj v Ljubljani z Admirjem in Isabello, kot “buba” zavito v vozičku, stali na pločniku ter čakali na sprevod kočije, ki sta jo vlekla dva črna konjiča in v kateri se je peljal ON, Dedek Mraz, ne vem kdo je bil bolj vesel in nestrpen, da ga vidi. Midva z Admirjem ali Isabella? 

IMG-3053.jpg

In, ko sem tako stala tam pred pihalnim orkestrom, ki se je pripravljal, da zaigra in zakoraka pred kočijo, so me v trebuhu prijetno požgečkali metuljčki (pa ne mislim tistih, ki jih sedaj čutim že nekaj tednov od našega najmlajšega novega člana) ampak tiste, ki ti prikličejo nazaj otroško radost, veselje ter pričakovanje in ko ti kurja polt oblije celo telo in občutiš nepopisno srečo...(pa še fino te pogreje na hladen zimski večer v centru Ljubljane). Zakaj? Zaradi Dedka mraza?!

Ne, zaradi presrečnega pogleda v očeh tvojega otroka, zaradi nasmeha na otroškem obrazu... ker veš, da te male velike oči vidijo pravljico, ki smo jo mi odrasli že zdavnaj pozabili, oziroma nam je zbledela izpred oči in iz spomina... zdaj, ko to pišem imam solzne oči, ker podoživljam veselje (no vsaj upam, da ga podoživljam), ki ga je Isabella doživela ob tem, ko je videla Dedka mraza. Oh, kako rada bi ohranila ta pogled in veselje v njenih očeh za vedno, pa vem da to ni mogoče, lahko se le potrudim in ga čim večkrat narišem na njen obraz. 

IMG-3424.PNG

Kako malo rabijo otroci, da so srečni... povemo jim pravljico, jim pokažemo njihove pravljične junake, pobožamo mucko ali kužka na sprehodu, okrasimo jelko. Ja, kot sem zapisala včeraj pod svojo objavo na Instagramu, se najdragocenejših daril ne da kupiti. In ko postaneš enkrat starš (verjamem, da lahko govorim tudi v imenu ostalih staršev), se spisek naših želja zelo skrajša, in to za “Life time”. Da so le otroci zdravi in srečni! 

IMG_3378.jpg

Seveda imamo mi vsi tudi materialistične želje, takšne in drugačne, nekateri manjše, drugi večje in to nas ne bi smelo delati nič manj dobre in človeške, le pozabiti ne smemo, kaj so tiste prave vrednote. In ko si enkrat hvaležen za vse kar že imaš ter privoščiš srečo in obilje tako drugim kot sebi, potem verjemi, da te bo življenje samo nagradilo. Jaz verjamem! 

IMG-1736 (1).JPG


En lep večer vam želim dragi moji, prijetno praznovanje in naj bo leto 2019 polno zdravja, sreče in obilja, ki si ga želite!

Iris Mulej